هر آنچه باید برای خرید برترین قابلمه و تابه بدانید

به گزارش کوه سفید، قابلمه ها قلب هر آشپزخانه ای هستند. وقتی یک سرویس قابلمه با کیفیت و مناسب داشته باشید می توانید به راحتی هر غذایی را آماده کنید و نگران کیفیت پخت آن نباشید. اما چطور باید یک قابلمه خوب و باکیفیت پیدا کنید؟ در این مطلب از خبرنگاران مگ قرار است 4 نکته مهم که در زمان خرید قابلمه باید آنالیز شوند را به شما بگوییم تا بتوانید مثل یک حرفه ای، برترین قابلمه بازار را به راحتی تهیه کنید.

هر آنچه باید برای خرید برترین قابلمه و تابه بدانید

1. تعداد قطعات سرویس را در نظر بگیرید

قبل از خرید در نظر بگیرید که قرار است برای چند نفر غذا بپزید، روش پخت وپز شما چگونه است و بیشتر از چه نوع ظروف پخت وپز استفاده می کنید. سپس تعداد تابه ها و قابلمه ها و درهایی که احتیاج دارند را بنویسید. با این کار متوجه می شوید که سرویس چندپارچه برای شما مناسب تر است. بعلاوه اگر به ظرفی احتیاج دارید که در سرویس ها نیست می توانید به صورت جداگانه خریداری کنید و به سرویس قابلمه تان اضافه کنید. با این کار می توانید برترین قابلمه ها را برای آشپزخانه تان خریداری کنید.

2. وزن و اتصالات قابلمه را آنالیز کنید

اگر به صورت حضوری خرید می کنید حتما قابلمه را در دست بگیرید و ببینید وزنش برای دست شما مناسب است یا نه. دسته ها را در دست بگیرید و مطمئن شوید که به راحتی تعاعدل قابلمه برقرار می گردد. بعلاوه باید به استحکام اتصالات دسته هم توجه کنید. اگر هم قرار است خرید آنلاین داشته باشید حتما بخش تعیینات کالا را بخوانید و وزن هر قابلمه را آنالیز کنید و کامنت خریداران قبلی را هم بخوانید تا از کیفیت اتصالات و نحوه استفاده از آن آگاه شوید.

3. درِ شیشه ای را انتخاب کنید

درهای شیشه ای به شما این امکان را می دهند که بدون باز کردن، به راحتی محتویات قابلمه را ببینید. پس بخار از ظرف خارج و روند پخت مواد غذایی با مشکل روبرو نمی گردد. بعلاوه اگر فرزند کوچک در خانه دارید می تواند روی کانتر بنشیند و مراحل پخت غذا را ببیند تا حسابی سرگرم گردد.

4. قابلیت استفاده در فر را چک کنید

اگر تصمیم دارید قابلمه و تابه را در فر هم بهره ببرید حتما یک سرویس مناسب برای استفاده در فر را انتخاب کنید. بعلاوه حداکثر دمایی که می تواند در فر تحمل کند را آنالیز کنید تا مطمئن شوید برای شما مناسب است. برخی از ظروف تا دمای 180 درجه برخی دیگر تا 260 درجه سانتیگراد را تحمل می نمایند. برترین قابلمه برای قرار گرفتن در فر قابلمه ای است که دسته نسوز (معمولا از جنس برنج) داشته باشد.

آشنایی با انواع جنس قابلمه و تابه بر اساس نوع استفاده آن ها

ظروف پخت وپز باید با روش پخت و مواد غذایی که انتخاب می کنید متناسب باشند. مثلا غذاهای سرخ کردنی باید در تابه هایی که حرارت را به سرعت منتقل می نمایند آماده شوند تا برترین کیفیت را داشته باشند. اما غذاهای آب پز را باید در قابلمه هایی که حرارت را به مدت طولانی در خود حفظ می نمایند بپزید. بعلاوه سس سفید و سس گوجه فرنگی را نباید در ظروف مسی و آلومینیومی بدون روکش آماده کنید چون به سرعت با فلز واکنش نشان می دهند. در این بخش به صورت کلی جنس انواع قابلمه و تابه را با هم آنالیز می کنیم تا در زمان خرید بتوانید مناسب ترین انتخاب را داشته باشید.

فولاد ضد زنگ

فولاد ضد زنگ کلاسیک و بدون روکش ماندگاری زیادی دارد و برترین قابلمه برای سرخ کردن مواد غذایی است. در این ظرف ها می توانید هر چیزی، از سس تا پاستا و برنج، را به راحتی آماده کنید.

مزایا

  • بادوام
  • مراقبت آسان
  • عدم واکنش با مواد غذایی
  • گرمایش سریع و یکنواخت
  • قابل شست وشو با ماشین ظرفشویی
  • قابل استفاده روی اجاق گاز و فر

معایب

  • تمیز کردن کمی سخت
  • قابلیت نچسب بودن ندارد

نچسب یا تفلون

روکش های نچسب با دوام در قابلمه ها می توانند حساس ترین غذاها مثل تخم مرغ و پنکیک را هم به خوبی و بدون چسبیدن به ظرف بپزند. در استفاده از این ظروف اندازه بسیار کمی روغن استفاده می گردد و حتی می توانید بدون روغن هم غذا بپزید. پس اگر اهل غذاهای کم چرب و بدون چربی هستید این انتخاب خوبی است.

مزایا

  • تمیز کردن بسیار آسان
  • پخت وپز با روغن کم
  • اغلب برای استفاده در فر مناسب هستند (به جنس دسته دقت گردد)

معایب

  • غذاهای سرخ کردنی رنگشان تیره نمی گردد
  • لایه تفلون به راحتی خراشیده می گردد
  • حرارت بالای آب در ماشین ظرفشویی عمر لایه تفلون را کم می نماید

چدن روکش شده

این ظرف های کلاسیک و رنگارنگ برای تفت دادن، سرخ کردن، آب پز کردن و تهیه خورشت و استیک برترین انتخاب هستند. به راحتی می توانید آن ها را روی اجاق گاز یا در فر قرار دهید و قابلمه یا تابه را مستقیم سر میز غذا بگذارید.

مزایا

  • به آرامی و یکنواخت گرم می گردد
  • گرما را به خوبی حفظ می نماید
  • پوشش بادوام دارد
  • با مواد اسیدی واکنش نشان نمی دهد
  • قابل شست وشو در ماشین ظرفشویی
  • مقاوم در برابر خوردگی
  • قابل استفاده در دمای تا 260 درجه سانتیگراد

معایب

  • سنگین است و با غذا سنگین تر می گردد
  • دستگیره های کوچکی دارد
  • روکش آن می تواند تراشیده گردد

چدن بدون روکش

برترین قابلمه برای جایگزینی با ظرف های تفلون همین چدن بدون روکش است. این جنس با نام نچسب طبیعی هم شناخته می گردد. بسیار بادوام است. و هر نوع ماده غذایی را حسابی برشته و تیره می نماید. به راحتی هر دمایی را در فر تحمل می نماید و بسیار ایمن است.

مزایا

  • بادوام
  • کلاسیک
  • به راحتی از روی اجاق به فر قابل انتقال است
  • برای پخت استیک، کباب و ماهی مناسب است.

معایب

  • برخی از ظرف های چدنی غذا را به صورت ناهموار می پزند
  • در روزهای اول شستن آن ها چالش برانگیز است
  • گاهی باید تمام سطح داخلی را با روغن بپوشانید
  • اگر با روغن پوشانده نشوند به راحتی در رطوبت زنگ می زنند
  • قابل شست وشو در ماشین ظرفشویی نیست

فولاد کربنی و فولاد آبی

از این جنس در فراوری ظرف های آشپزی مخصوص آشپزخانه های حرفه ای استفاده می گردد. دوام بالا و کارآمدی زیاد در کنار کارایی چند جانبه این جنس را به انتخاب اول سرآشپزها تبدیل نموده است.

مزایا

  • قابل استفاده روی هر نوع منبع حرارتی
  • مناسب برای سرخ کردنی ها
  • قابل تمیز شدن فقط با دستمال کاغذی
  • سبک تر از چدن با همان کارلیی

معایب

  • طراحی تابه تک منظوره
  • قابل شست وشو در ماشین ظرفشویی نیست
  • باید با روغن پوشش داده گردد
  • در صورت عدم پوشش با روغن، زنگ می زند
  • باید فقط با دست و با یاری مایع ظرفشویی ملایم و فرچه نرم شسته گردد.

مس

ظروف مسی واقعی امکان پخت یکنواخت و سریع را فراهم می نمایند. به همان سرعتی که گرم می شوند، می توانند حرارت خود را هم از دست بدهند. برترین ضخامت برای ظرف های پخت وپز فلزی 3 تا 4.5 سانتیمتر است.

مزایا

  • مناسب برای پخت و سرخ کردن همه چیز
  • مناسب برای قرار گرفتن روی درجه های مختلف حرارت
  • ظاهر زیبا
  • قابل استفاده در فر (برخی مدل ها)

معایب

  • گران قیمت است
  • در اثر ضربه تغییر فرم می دهد
  • اگر با قلع پوشانده نگردد به راحتی واکنش نشان می دهد
  • رنگ بخش خارجی به مرور از بین می رود
  • فقط باید با دست شسته گردد

معرفی برترین برند قابلمه ها و محبوب ترین سرویس ها از نظر کاربران خبرنگاران

بر اساس امتیازی که خریداران فروشگاه خبرنگاران به انواع قابلمه ها داده اند تعیین شده که برخی از برندها محبوبیت بیشتری دارند. در این بخش قرار است برترین مارک قابلمه از نظر خریداران و بعلاوه پرطرفدارترین قابلمه ها را به شما معرفی کنیم. در ادامه فهرستی از برترین برندهای قابلمه را می بینید.

  • برترین مارک قابلمه گرانیتی:
  • برترین مارک قابلمه استیل:
  • برترین مارک قابلمه پیرکس:
  • برترین مارک قابلمه چدن:
  • برترین مارک قابلمه تفلون:

پرطرفدارترین سرویس قابلمه در خبرنگاران

در این بخش قرار است با 3 مورد از برترین نوع قابلمه در فروشگاه خبرنگاران از نظر خریداران آشنا شوید.

1. سرویس پخت و پز 5 پارچه کاندید مدل پیاژه

این سرویس برترین سرویس قابلمه ایرانی از نظر کاربران است که در سه رنگ مشکی، شکلاتی و زرشکی فراوری شده است. جنس بدنه آن از آلومینیوم است که با گرانیت روکش شده و دسته هایی نسوز از جنس باکالیت دارد. درهای این سرویس از ترکیب شیشه و استیل ساخته شده است. این محصول را باید فقط با دست بشویید و قابلیت قرار گرفتن در ماشین ظرفشویی را ندارد.

2. سرویس قابلمه 4 پارچه دسینی مدل Rejina

دومین محصول این فهرست فراوری شرکت ایرانی دسینی است که از آلومینیوم ساخته شده و با گرانیت روکش شده است. در این سرویس. 2 قابلمه در سایزهای 20 و 24 واقع شده است که هر کدام در مخصوص خود را دارند. دستگیره های آن از جنس بسیار محکمی ساخته شده و هرگز آسیب نمی بینند. حداکثر دمایی که این محصول می تواند تحمل کند 200 درجه سانتیگراد است و می توانید به راحتی آن ها را در فر هم قرار دهید.

3. سرویس پخت و پز 9 پارچه جی فی نی

این سرویس محصول کشور ایتالیا است و از آلومینیوم روکش شده با نانو گرانیت طبیعی فراوری شده است. این محصول شامل قابلمه و تابه است که درپوش های شیشه ای نشکن با محافظ سیلیکونی دارند. بعلاوه قپه در از جنس استیل ساخته شده است. واشرهای سیلیکونی به کار رفته در ساخت در قابلمه ها قابلیت دم کردن برنج بدون احتیاج به دمکنی را فراهم نموده است. کفه تمام ظرف ها ضخیم است و می تواند گرما را به خوبی حفظ کند.

مرور کلی

انتخاب برترین قابلمه برای آشپزخانه کاری به ظاهر ساده اما پر از ریزه کاری است. شاید باورش سخت باشد اما آخرین چیزی که باید به آن توجه کنید ظاهر قابلمه است. در این مطلب نکات مهمی که باید در زمان خرید قابلمه آنالیز کنید را بیان کردیم. بعلاوه انواع جنس های مختلف قابلمه را آنالیز کردیم تا بتوانید در زمان خرید به راحتی و با اطمینان کامل انتخاب کنید.

منبع: ConsumerReports

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 8 آبان 1402 بروزرسانی: 8 آبان 1402 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 1976

به "هر آنچه باید برای خرید برترین قابلمه و تابه بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر آنچه باید برای خرید برترین قابلمه و تابه بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید